• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Tapetinspiration

Toppbanner romantiska tapeter

Skapa ditt drömrum med romantiska tapeter - för alla rum!


Romantiska tapeter som för tankarna till ett sommartorp, härligt gammaldags tapeter som passar till bröstpanel eller som de är på en hel vägg med prunkande blommor eller dansande fåglar. - Skapa ditt drömrum med romantiska tapeter. Vi har valt ut våra favoriter.

Tapet In bloom thistle
thistle tapet

1. DRÖMSKA TISTLAR

Ljuvligt, handmålat blommönster med akvarellfärgernas alla skiftningar vackert återgivna. In bloom thistle från Boråstapeter. 

Tapet i sovrum från Sandberg

2. BÖLJANDE BLOMMOR

Prunkande pioner och sagolika rosor fyller väggen med ståtlig blomsterprakt. Mönstret från Sandberg, med anor från 1800-talet, tar för sig. Men de dova nyanserna gör tapeten, som kommer i tre olika färgställningar, till en harmoniskt vacker fond i rummet.

Tapet dancing crane
dancing crane boråstapeter

3. DANSANDE TRANOR

Mönstret Dancing crane är ett av Engblad&Co:s mest älskade mönster, designad av Emma von Brömssen. Tranan är ett av våra tydligaste vårtecken och åtnjuter ett starkt symbolvärde i många asiatiska kulturer. 

Tapet från Midbec

4. LYCKANS BO

Tapetkollektionen Lyckebo från Midbec välkomnar dig att skapa ditt eget lyckans bo. Sagolika mönster inspirerade av en rofylld skogsglänta där naturens spirande grönska, väldoftande kaprifol och söta bär får gro och blomstra längs väggarna. Med en rik färgskala och ljuva färgkombinationer skapar Lyckebo ombonade hem. 

Tapet i sovrum från Duro

5. LANTLIG ROMANTIK

Förlagan till Britas hus från Duro kommer från en gård i Bergby, Gävleborgs län. Gården är en släktgård med anor från 1600-talet. Tapeten speglar sin tid med stora slingrande blommönster.  Britas hus är gårdens huvudbyggnad och stod klar 1895. Ursprungstapeten sitter i husets salong. Salongen har en elegant stil och tapeten har de stora slingrande blommönster som var mycket vanliga under slutet av 1800-talet. 

Mer härlig tapetinspiration

Lantliga tapetmönster från Duro

Gammalsvenska tapeter har blivit något av ett begrepp bland tapetälskare. Spana in dessa vackra mönster från Duro.

Läs mer

Kika in hos inredningsinfluencern

Sarah Stråth bor i en nyproducerad villa som hon inrett med ett flertal vackra tapeter. Här svarar hon på hur hon lyckats skapa sin unika hemkänsla!

Läs mer