• Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura

Meny

Tapetinspiration

Toppbanner

Inramat vardagsrum med mönstrad tapet


Lina som arbetar som grafiker på Happy Homes huvudkontor har precis gjort om nederplanet i sin villa och här har vi bett henne berätta lite om tankarna gick. Lina berättar:

Vardagsrum före

Vi byggde det färdiga kataloghuset Fagrabo på 154 m2 från Vårgårdahus för sex år sen på Ingarö utanför Stockholm. Som när alla nya hus ”sätter sig” så bildas sprickor i hörn och vid lister. Vi lät det vara men efter fem år började jag planera för att renovera nedervåningen och då samtidigt unna oss att tänka lite nytt.


Under dessa år har jag ångrat att vi fegade ur när vi valde den ljusgrå väggfärgen. Jag är mycket mer djärv än så i mina livsval samt att på de ljusgrå väggarna i t.ex. hallen syns fula märken direkt. Det var dags för förändring och denna gång ville jag vara modig så att vi kan leva med "det nya" i flera år framåt.

"Jag älskar effekten av tavlor på tapeter"

Tapet vardagsrum
Tapet vardagsrum
Vardagsrum överblick

För att få en överblick skissade jag upp halva vardagsrummet med kulören Minty Breeze från Jotun som jag hade kärat ner mig i och den andra sidan i olika tapetmönster. Jag fotar helt enkelt rummet och lägger in den nya färgen och tapeten i ett program för att lättare se vad som blir bra ihop. 

Tapeterna ville jag sätta upp i den delen är där vi sitter och äter för att det skulle kännas inramat och som ett rum i rummet. Processen blev som att jag först tog ut cirka fem olika blommiga tapeter i toner av grönt och valet föll till slut på Hanna Wendelbos kreation för Midbec: Apelviken 3310 (en grön tapet med stora rosa tulpaner ”Filippa”.

- Jag som tröttnar på det mesta i inredningsväg måste ändå betona att när man gör lite mer genomtänkta val som t.ex. en påkostad tapet som vi satte upp i sovrummet, så blir i alla fall jag mer fäst vid valet och vill behålla tapeten längre. Med det i ryggen kände jag mig redo inför vardagsrummets förändringar.

"När man gör lite mer genomtänkta, djärva val och lägger krut och pengar på renoveringen hemma så märker jag att man uppskattar det under längre tid."

Vardagsrum
Detaljer i  vardagsrum

Både jag och min inte-så-inredningsintresserade-sambo är oerhört nöjda. Det är till och med finare i verkligheten än på foton. Det här fotot från en safariresa framkallade jag på plexiglas. Jag älskar effekten av tavlor på tapeter.

Mot målade väggar ser alla detaljer finare ut. Samtidigt som väggarna målades passade vi självklart på att måla taket och socklarna i vitt också vilket ger ett väldigt fräscht intryck. Jag tycker det är A och O att måla taket i samband med att man målar och tapetserar väggarna.

”Jag tycker det är a och o att faktiskt måla taket i samband med att man målar och tapetserar väggarna.”

Vardagsrum

Halva öppna vardagsrummet med kök och hall lät vi måla i en halvmatt Minty Breeze-kulör från Jotun som går åt gröngrå hållet. 

Handla färg från Jotun Lady här.

Inredningsdetaljer på grå vägg
Inredningsdetaljer på grå vägg
Köket överblick
Barhörna
Barhörna
Matsalsrummet

När vi ändå körde färgfest i hemmet så passade vi på att måla hallen i den rosa kulören Delightful Pink från Jotun. De matchade både tapeten och Minty Breeze-kulören. Det är en kul detalj att vi valde att måla in både hatthylla och stång till galgarna.

Rosamålad hall
Rosamålad hall
Rosamålad hall
Rosamålad hall

Kika även in hemma hos dessa:

Familjen Wirséns funkis på Lidingö

Här hittar du allt ifrån golv och tapetinspiration till loppisfynd!

Läs mer

Camillas 20-tals lägenhet

Alla väggar har målats om och lägenheten har verkligen fått en mysig hemkänsla.

Läs merFör att ge dig en bättre service använder sig denna webbplats av cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet- och cookiepolicy.

Läs mer