Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

korkgolv miljövänligt från Wicanders

Upptäck Wicanders - supergolv av kork!


Wicanders-golv har en naturlig kärna av kork som ger oslagbara egenskaper. De är miljövänliga och tillverkade av en förnybar resurs, nämligen bark från korkeken. Kork är mycket mer än bara ett hållbart råmaterial. Den ger även fantastiska komfortegenskaper. Dess bikupestruktur innehåller miljontals luftfyllda celler som är orsaken till dess unika egenskaper. Du får ett tåligt, isolerande, tyst och miljövänligt golv. Dessutom är det skönt att gå på och finns i många olika utseenden. 


golv av kork

Tyst
Korken är en extremt effektiv naturlig ljudabsorberare eftersom dess celler fungerar som ljudisolering. Vid jämförande av stegljud mellan kork- och laminatgolv har oberoende tester bekräftat att korkgolv har ett exceptionellt resultat då det minskar stegljudet med upp till 53 %.


Golv på bilden: Castle Raccia Oak Hydrocork Plus

vattentåligt golv

Vattentåligt

De flesta av Wicanders golv är extremt tåliga mot väta och påfrestningar. Wicanders Hydrocork Plus är ett vattentåligt golv, perfekt för alla inomhusutrymmen, inklusive badrum och kök. 


Golv på bilden: Century Morocco Pine Hydrocork Plus

golv av kork

Inomhusluftkvalitet

Wicanders golv uppfyller de striktaste standarder för inomhusluftens kvalitet efter att ha testats för över 2 000 möjliga kemikalier.


Golv på bilden: Wicanders Castle Toast Oak Hydrocork Plus

ljust golv

Golv Polar Nature Oak från serien Wood Go - ett golv som passar de flesta plånböcker och utrymmen. Bra prestanda till ett bra pris.Naturlig termisk isolering

Korkens naturliga termiska isoleringsegenskaper gör Wicanders golv mycket energieffektiva och ger en skön känsla, även barfota, och en optimal temperatur hela året runt vilket bidrar till den allmänna komforten. När fottemperatur i kontakt med fyra olika material har testats, har korkgolv utmärkt sig som den bästa lösningen för att behålla värmen. Bättre än trägolv och mycket bättre än vinyl eller klinkers vad gäller att undvika spridning av energi.


Stöttåligt

Korkens elastiska och hoptryckbara egenskap gör att det anpassar sig efter tryck. När det trycks ihop förlorar det inte sin flexibilitet och återfår sin ursprungliga form och volym utan att skadas. Wicanders golv, tack vare dess spänst, har möjligheten att studsa tillbaka från hårda nedslag. Tester visar att Wicanders golv har den högsta prestationsförmågan vad gäller stötdämpning. Wicanders golv absorberar stöten bättre samtidigt som det bibehåller sin tålighet. Det här ger som resultat ett väldigt robust golv med lång livslängd.ljust golv

Ljusa golvet Washed Moon Oak från serien Wood Go.

ljus parkett

Frozen Oak från serien Wood Go.

ljust golv

Washed Tundra Oak från Wood Go.

lager i korkgolv från wicanders

Så här är Hydrocork uppbyggt


Serien Hydrocork från Wicanders är en serie vattentåliga och slitstarka golv med naturtroget utseende. Nästan overkligt bra egenskaper! Så här är golvet uppbyggt, uppifrån och ner:


Översta skiktet: skyddande slitskikt.


Skikt två: hög resolution och dekorativt mönster - här är det skikt som ger golvet dess utseende.


Skikt tre: gediget vinylskikt


Skikt fyra: stomme i pressad kompositkork med 2G/pressfit 3 mm.


Skikt fem: balanserande vinylskikt.Shoppa Wicanders golv

text

Hitta Wicanders golv i närmaste butik

Besök din närmaste Happy Homes-butik för att få hjälp att hitta ditt drömgolv! Våra experter guidar dig genom alla möjligheter och val.

Hitta din butik
text

Vinylgolv - ett snyggt golv som håller

Är du ute efter ett hållbart, snyggt och prisvärt golv? Spana in vinylgolv!

Se mer här