Färgtrender 2021: De här kulörerna kommer du se överallt

2020 blev sannolikt ett rekordår för hemmafixandet i Sverige. Vi renoverade och målade om som aldrig förr – och plötsligt vågade vi använda mer färger hemma. 2021 fortsätter det i samma riktning och här får du koll på trenderna som gäller.

Jordfärger

Från ljusa sandtoner till mustig terrakotta – den varma jordnära färgskalan är det nya ljust och fräscht. Prova att addera en grön eller röd ton till det trygga beigea för att få fram en färgkänsla som känns lite ny. Den gröna färgen ska gärna gå mot skogsgrönt och andra naturnära nyanser.

Leta gärna även efter brända toner, inspirerade av keramik, som ger en balanserad känsla i en vardag som kanske inte är som den brukar vara. Och på tal om keramik: terrakotta är fortsatt trendriktigt med ett brett spann från orange och laxfärgat till tegelrött. Terrakottanyanserna ger värme och lugn och passar fint ihop med rotting och gröna växter.

 

Kulör: Light olive från Lycke färg.

LADY Pure Color. Kulör: 20143 Lively Red.

Väggen är målad med kulör Emalj 819 och byrån är målad med kulör Grönt te 846 från Beckers.

LADY Pure Color. Kulör: 20144 Grounded Red.

Gult

En bubblare för den som vill sträcka sig (lagom långt) förbi jordtonerna. Den modige väljer en gulgrön chartreuse, passar perfekt ihop med röda accenter och intrycket blir mycket mindre skrikigt än en klar varm gul. En blygsammare variant är sandfärgad som bara drar lätt mot gult. Senapsgul värmer upp ett rum med kallt ljus och passar väldigt bra ihop med en blågrön sammetssoffa.

Gult delar också platsen som årets färg 2021 tillsammans med grått, utsedda av Pantone. För första gången på 22 år begår de sitt första trendbrott och lanserar ett färgpar istället för en ensam färg. Tanken är att kombinationen mellan grått och gult ska framkalla eftertänksamhet i kombination med en ljus och optimistisk syn på framtiden.

Bild th: Kulör Stäpp 612 från Beckers.

 

 

LADY Pure Color. Kulör: 11173 Humble Yellow

Kulör: Sahara 614 från Beckers.

Kulör: Contrast från Lycke färg.

Lugna färger

Världen kan kännas upp-och-ner ibland, mer än vanligt under det gångna året. Då växer vårt behov av lugn och ro i den närmaste vardagen. Lugna och neutrala färgtoner kan ha stor inverkan på atmosfären i ett rum – de kräver inte mycket uppmärksamhet utan omsluter oss med ett behagligt ljus och lugnande utseende. Det minimalistiska behöver inte kännas kallt eller tomt om färgvalen och kombinationerna är rätt. Ledorden är taktila ytor, enkelhet och lugn.

 

 

LADY 12125 Impression.

Kulör: Nature beige från Lycke färg.

Kulör vägg: Kokos 502, dörr & lister Vinternatt 507 från Beckers. 

LADY Pure Color. Kulör: 1276 Soft.

Blåskala

Det har aldrig funnits fler variationer av blått att använda. Färgpaletten sträcker sig från nästan omärkbart ljust till mörkt på gränsen till svart. De klassisk blå tonerna drar även mot grått och grönt. 2021 visar trenden att de mer dämpade blå nyanserna av just grått och grönt blir mest populära. Sovrummet mår extra bra av en skön blå nyans som ger en sval och luftig känsla.

 

 

Kulör: Midsommarnatt 756 från Beckers. 

Kulör: Blue fjord från Lycke färg.

LADY Pure Color. Kulör: 4894 Ocean Air.

Kulör: Solitary blue från Lycke färg.

Fler inlägg