Fem harmoniska kulörer för sovrummet

Den här årstiden kan det ibland kännas lite extra motigt att kliva ur sängen och det finns många faktorer som kan påverka hur bra vi sover. Rutiner, motion och friskluft är positiva faktorer för en god natts sömn. Men då även färger och ljus påverkar vårat humör kan det vara en god idé att ha ett sovrum som utstrålar lugn och harmoni.

Svala skogstoner i grönt, havs- och himmelsnyanser i blått, jordnära beige och lugnande grått är alla nyanser som som gör susen för vår sömn.

Här är de mest harmoniska färgerna att måla sovrummet med

1. Grått

En grå nyans skänker en harmoniskt och dämpad känsla till ditt sovrum, utan att tynga ner och är ett utmärkt färgval för ett lugnande sovrum. Kulör på väggarna är Comfort Grey 12078 från JOTUN LADY Pure Color.

Bilder från hemma hos stylisten Emma Melin, läs hela reportaget och se fler bilder här.

2. Blått

Det finns studier som visat på att färgen blått har flera positiva effekter på vårt psyke och att det är i blå sovrum vi sover som längst. Blå nyanser för tankarna till svalkande vågor och en lugnande himmel och det är just därför tonerna skänker en avslappnande stämning till sovrummet. Kulör på väggarna är Midnatt från Beckers.

Sovrummet i bild är från hemma hos Anna-Karin som driver det populära instagramkontot @inclassicfashion, se mer bilder från Anna-Karins sovrum här.

3. Grönt

Grönt associeras med välmående och sägs fungera naturligt stresslindrande. Använd gröna toner i ditt sovrum för att ge det ett stillsamt intryck som bjuder in till återhämtning.

I bild t.v kulör 4109 Aprilgrön från JOTUN LADY. T.h sovrum målat i kulör Light olive från LYCKE.

4. Beige

Naturens palett får gärna vara närvarande i sovrummet och ljusa, jordiga toner skapar värme och trygghet.

I bild kulör Perfect beige från LYCKE 

5. Rosa

Rosa toner skapar intrycket av trygghet. Det här gäller främst ljusa nyanser i färgskalan – gärna med grå pigment – för att undvika att sovrummet känns barnsligt.

Kulör i bild: Innerlig 810 från Beckers. 

Källa:
Travelodge,Byggahus

Så inreder du sovrummet för bättre sömn – 3 tips

Färgerna gör sitt, men även inredningen påverkar hur lugnt och harmoniskt du får sovrummet att upplevas.

Här är tre inredningstips för sovrummet som skapar bättre sömn.

1. Personligt

Att känna trygghet i sovrummet kan göra att du sover bättre. Ett sätt att göra det på är att framhäva personliga detaljer och dina favoritföremål, oavsett om det är ett inramat foto, en souvenir från semestern eller en gåva som ligger dig extra varmt om hjärtat

 

2. Dofter

Vissa dofter sägs bidra till bättre sömn, däribland bergamott, lavendel och kamomill.

 

3. Dämpad belysning

Tända lampor med starkt sken gör dig pigg. Välj därför gärna dimmerbar belysning och tona ner på kvällen, på så vis hinner kroppen ställa om och förbereda sig.

Hos oss på Happy Homes hittar du färg för alla smaker och plånböcker. Besök din lokala butik för att få hjälp med kulör- och materialval för att förvandla ett hem till ditt hem. Hitta din butik här!

Kan du inte komma till oss? Inga problem, vi hjälper dig! Kontakta din närmsta butik så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose dina behov.

Läs också:
En naturnära färgpalett
Våra 10 mest populära tapeter
Måla i grönt så väljer du rätt nyans

 

Fler inlägg