Adress:

Lisagatan 31
782 31 Malung

Öppettider

  • Vardagar: 9-18
  • Lördag: 10-14
  • Söndag: Stängt

Hitta hit

Happy Homes Malung historia genom tiderna

Foto: Ellos Färg 1928

Happy Homes Malung eller Ellos färg som det fortfarande i folkmun kallas grundades 1906 av målaren och musikern Lisper Olof Johnsson, 1909 blev företaget registrerat som Aktiebolaget L.O Johnsson.

Foto: Ellos färg 1963 (foto taget av Rune Ohlen)

Lisper Olof (L.O.) Johnsson föddes 1874 i Lima socken men växte upp i Sillerö söder om Malung. L.O. var utbildad målare och arbetade under en tid inom denna branschen innan han övergick till affärsverksamhet i färg och möbelbranschen. L.O. hade dessutom andra konstnärliga talanger, under en tid var han en god amatörmålare, diktare och skulptör.

Foto: Grundaren Lisper Olof (L.O.) Johnsson (foto taget av Rune Ohlen)

I början såldes inte bara färg utan även möbler, heminredning och leksaker fanns i sortimentet som var utspritt i flera butiker runt om i Malung. Under åren har företaget utvecklats på olika sätt med olika sorters sortiment men grundstommen av färg och målerimaterial har alltid funnits med.

Idag är vi inne på femte generationen i företaget. Färg och måleriavdelningen som startade i början på 1900-talet finns fortfarande kvar och bedrivs ännu i den byggnad som L.O. byggde år 1919, dessutom växer företaget fortfarande inom andra inriktningar och branscher.