Miljövänligt och snyggt golv från Forbo

Det är ingen som missat att intresset kring miljöfrågor är extremt stort just nu och vi alla märker hur mycket klimat och miljö är med i den allmänna debatten varje dag. Golvbranschen är inget undantag. Ett linoleumgolv är ett otroligt slitstarkt och tåligt golv som funnits i svenska hem i över hundra år. Trots åldern är linoleum det kanske mest moderna golvet med sitt råvaruinnehåll och sin minimala miljöpåverkan. Eftersom det är det mest miljövänliga golvet är det naturligtvis också Svanenmärkt.

Forbos linoleum innehåller 97 % naturliga råvaror – linolja, tallolja, harts och trämjöl, tillsammans med kalkstensmjöl och färgpigment helt fria från miljöfarliga tungmetaller. 72 % är dessutom helt förnyelsebara och kommer att växa tillbaka inom 10 år. Förutom detta så är 43% av innehållet tillverkat av återvunnet material.

Marmoleum click finns i plattor och paneler med klicksystem som gör att det är väldigt lätt att lägga själv.

Marmoleum click finns i tre olika storlekar och upp till 23 olika färger.

Forbo Svanen
Svanen har marknadens hårdaste miljökrav och för att en golvprodukt ska få Svanenmärkas krävs bl.a. att den består av minst 60 % förnyelsebart material. För Forbos del innebär det att både linoleum och parkett är Svanenmärkt.

 

Linoleummatta är något svårare att hantera och lägga jämfört med plattor – vi rekommenderar att sådan installation utförs av en auktoriserad golvläggare. Välkommen in i någon av Happy Homes 90 butiker så guidar vi dig rätt ❤

Fler inlägg