Topp 5 möbler att måla om med lackfärg

De flesta snickerier inomhus går att måla. Hos Happy Homes har du ett näst intill oändligt antal kulörer att välja mellan. Dessutom går färgerna att få i olika glansgrader, från matt upp till högblank. Tänk på att olika färger ser olika ut beroende på vilken glansgrad du väljer. Till exempel, om du väljer en högblank färg måste du vara extra noga med förarbetet då eventuella ojämnheter framträder extra tydligt.

När du ska måla om en möbel bör du rengöra ytorna med inomhustvätt och torka av ytan med en fuktig mikrofibertrasa. Slipa därefter trärena ytor och damma av ytan. Fukta ytan med en svamp och slipa en gång till när ytan har torkat.

Lacka eventuella kvistar med kvistlack. Grundmåla trärena ytor en gång med grundfärg. Spackla ojämnheter och sprickor, slipa och damma noggrant innan du målar igen. Om det behövs spacklar och slipar du flera gånger tills ytan blir jämn. Mellanstryk med grundfärgen, tänk på att följa torktiderna på burken.

Stryk på färgen flödigt med långa penseldrag så minskar du risken för skarvar. Satsa på en bra pensel så får du ett extra fint slutresultat. Välj en bredare pensel eller en roller för större ytor som bordskivor och en tunnare pensel för exempelvis pinnstolar. Följ de rekommenderade torktiderna på burken mellan målningarna.

Att måla om ett skrivbord ger hela rummet ett lyft. Tänk på att skruva bort eventuella beslag och att skrapa bort lös färg.

Bygg och måla ett vedställ, perfekt pyssel för vintern!

Måla om ett gammalt IKEA-skåp för att ge rummet en ny lyxig look.

En gungstol får snabbt ett nytt utseende med en ny kulör.

Stolar är både enkla och roliga att måla om! Fynda stolar på loppis och ge dem ett nytt liv.

Fler inlägg