Grått och grönt hemma hos Arvid Lundquist i Tjuvjakt

Den 43 kvm stora funkislägenheten på Lilla Essingen i Stockholm har renoverats i en industrialistisk stil med gråa och gröna detaljer. Här bor Arvid Lundqvist, medlem i Tjuvjakt, tillsammans med sin flickvän.

– Det är vår första lägenhet som vi äger tillsammans och det är riktigt roligt att planera ett hem ihop, säger Arvid.  

Paret köpte lägenheten i våras och för att sätta sin egen prägel bestämde dem sig för att öppna upp mellan kök och vardagsrum. En vägg revs och där placerades en köksö för extra förvaring och avlastningsyta. Väggarna målades i en varm grå ton från Jotun som varken är beige eller blågrå i uttrycket (12077 Sheer Grey).

– Vi provmålade inte utan föll för kulören direkt. Kulören blir alltid lite mörkare när man får upp den på väggen än vad den upplevs på färgprovet, men vi är riktigt nöjda, lägger Arvid till samtidigt som han hoppar upp på köksbänken och lyfter upp mopsen Theo i knät.

Den grå kulören kombineras med en naturlig grön ton (8253 Green Harmony) på skåpluckor och stommar i köket.

– Vi tycker att det är tråkigt med vitt, vitt, vitt och ville ha lite mer färg. Först var jag orolig över att det skulle bli som ”Pippi-huset”, men vi är väldigt nöjda med resultatet och att lägenheten fått karaktär.

Även diskmaskinen färgsattes i samma kulör som resten av köket. Det går alldeles utmärkt att måla in en diskmaskin genom att först tvätta ytan, slipa lite lätt, grunda med häftgrund och sen använda samma lackfärg som till resten av köket. För att förstärka den franska bistrokänslan i köket sattes nytt kakel från Golvabia upp, ett vitt blankt kakel som är 10×20 cm, och en svart fog för att få en cool stil.

När väggen mellan kök och vardagsrum revs valde paret att lägga in ett nytt golv i ask från Arena (Arena, Ask vit/grå XL plank).

– Vi ville ha ett golv som kändes lite lyxigare, och valde därför det här i ask med lite grövre mönstring, berättar Arvid.

Sovrummet har också fått sig ett lyft med heltäckningsmatta (Palermo, Taupe) från Golvabia och väggfärg från Jotun LADYs nya färgkarta Identity. Paret landade i en lugn grön kulör (7628 Treasure) för att väga upp det gråa i resten av lägenheten.

– Det känns som att det går en trend i att måla sovrum väldigt mörkt just nu. Vi vill inte vara som alla andra, så därför tog vi en lite ljusare grön nyans till sovrummet.

Arvids flickvän Julia, som driver restaurang, har inrett största delen av lägenheten. Paret har kört på en industrialistisk och skandinavisk stil där detaljerna får ta plats. Det är en genomtänkt känsla som genomsyrar hemmet.

Arvids dagar ser väldigt olika ut, det är kreativt arbete blandad med turnéer runt om i Sverige.

– Just nu har vi klubbspelningar på helgerna, vilket är jättekul. Det är skönt med den här perioden då vi kan sitta i lugn och ro och vara kreativa, vi jobbar på nytt material just nu, berättar Arvid lite hemlighetsfullt.

Förra året släppte Tjuvjakt låten ”Tårarna i halsen” vilken har nästan 30 miljoner spelningar på Spotify.

Om Arvid
Bor: Med flickvännen Julia i lägenhet på Lilla Essingen
Gör: Medlem i Tjuvjakt
Instagram: @e.a.lundquist

Fler inlägg