Tapeternas drottning

Michaela Grut har tagit ut svängarna och tapetserat flera av rummen i huset. Följ med in i hennes värld!

Vid en första anblick i hemmet får vi känslan av att villan är äldre än från 1975. Michaela har hittat en perfekt balans mellan eklektisk vintage och modern skandinavisk inredning, vilket har gett 70-talsvillan en själ. Här bor hon i en härlig tapetdröm tillsammans med sin familj. I barnens rum, Michaelas ateljé samt i hallen sitter noga utvalda tapeter som passar med husets äldre stil, med snedtak, träpaneler i taket och gluggfönster med fönsterbrädor i marmor.

– Jag måste vara kär i det jag renoverar och inreder med. Tar jag något som känns lite ”mellanmjölk”, eller det säkrare alternativet så ångrar jag mig ofta, berättar Michaela.

Eftersom rummen är separerade från varandra så syns aldrig tapeterna ihop, vilket gjort att Michaela vågat ta ut svängarna med olika mönster. Här blandas godbitar från både Boråstapeter, Mimou, Sandberg Wallpaper och Engblad & Co.

Har du något favoritrum i huset?
– Jag tycker mest om min ateljé eftersom det är där jag får vara kreativ och skapa. Jag älskar att huset har både charm och är bra planerat, det bästa av två världar!

Vilka är dina favoriter bland alla tapetmärken?
– Det finns ju så otroligt många fantastiska tapetmärken. Men jag får nog säga att just nu är det Boråstapeter som jag tycker gör helt fantastiska kollektioner.

Har du följt några trender när du valt tapet?
– Jag har valt utifrån det jag fallit för oavsett rådande trender, eftersom jag vill skapa ett så personligt hem som möjligt, men sedan är det garanterat så att jag inspireras av trender ändå. Och som sagt, det viktigaste för mig är att jag väljer en tapet som jag verkligen faller för. Jag vill titta på den och känna ”wow så vacker den är!”.

Hur ser du på höstens trender?
– En väldigt stark trend hösten 2019 är de varma, jordiga tonerna. Exempelvis kommer beige och rostfärgade nyanser starkt, gärna med svarta detaljer. Vi ser även mycket trä och andra taktila material. Jag gillar det skarpt!

 

Om Michaela Grut
Ålder: 38 år
Familj: Barnen Gustav 4 och Andrea 2, 5 år
Bor: I en villa på Lidingö
Gör: Inredare och stylist
Instagram: @michaelagrut

Tapeter i reportaget
Tapet Ateljé, Dancing Crane från Engblad & Co
Tapet andreas rum Thistle från Boråstapeter
Tapet Gustavs rum Poppy från Mimou
Tapet hall Penelope från Sandberg Wallpaper

Bilden på Michaela själv är tagen av fotograf Anna-maria blomqvist

Vill du handla tapet? Klicka HÄR för att komma till vår tapetshop.

Fler inlägg