Proffs
  • Välkända varumärken
  • Säkra leveranser
  • Betala mot faktura
Logga in/Registrera

Meny

Trender

Marta Leyva posters

Posters av Marta Leyva - limiterad upplaga endast hos Happy Homes!


Marta Leyva är konstnären och illustratören från Barcelona som gjort illustratörsjobb för bland annat Vouge som nu skapat posters i limiterad upplaga exklusivt för oss på Happy Homes. Kulörerna i varje poster är tagna från Lyckes kulörkarta vilket gör att du enkelt och snyggt kombinerar dessa posters med Lyckes väggfärger och även tapeter. Välj mellan fyra olika motiv, framtagna utifrån Lyckes fyra olika kulörfamiljer. Trendiga kulörer som är helrätt för 2023!


poster marta leyva blå ocean air

Poster Ocean Air av Marta Leyva

urban jungle poster av marta leyva

Poster Urban Jungle av Marta Leyva


Marta, berätta vem är du?


Jag är från Barcelona men jag flyttade till Stockholm för tio år sedan. Jag har studerat översättare och tolkare men 2017 tog jag en pensel för första gången och jag började måla som en hobby. Efter ett halvår fick jag mina första kunder och en agent i Stockholm. På ett år lämnade jag mitt arbete som översättare och blev målare/illustratör på heltid. Jag har ställt ut i Stockholm, Madrid, Barcelona och Ibiza och jag har illustrerat för Vogue och Harpers Bazaar. Jag bor för närvarande mellan Barcelona och Stockholm.
Marta Leyva Thomas Sabo Mural

Vad har färg och kulörer för betydelse i ditt skapande?


Färger är väldigt viktiga i mitt arbete. De uttrycker positivitet, lugn, lycka. Det är som att skapa en speciell koreografi med dem och få dem att dansa den bästa baletten på en duk.Beskriv ditt samarbetet med Lycke?


Jag kände inte till Lycke innan jag blev kontaktad men jag gillade verkligen touchen på varumärket, den grafiska profilen och framför allt färgerna. Paletten de skickade till mig var otroligt vacker och det va väldigt lätt att bli inspirerad!På bilden: Marta Leyva med illustration för Thomas Sabo.

Unik Poster Marta Leyva


Hur har du tolkat de olika kulörfamiljerna från Lyckes kulörkarta?


Kulörfamiljerna var väldigt olika och talade sitt egna språk, jag fick därför ganska snabbt en tydlig bild av hur jag ville illustrera dem. "Pure Breeze" fick mig att känna ett lugn och tankarna förde mig till ett sommarställe där du läser en bok i din säng på krispiga lakan, in sveper en skön bris som får gardinerna att sakta röra på sig… Till postern."Urban Jungle" tog mig till Afrika, ett vilt landskap inne i djungeln med kvinnor som arbetar i orange turbaner och nästan nakna på grund av den varma temperaturen. Till postern."Ocean Air" tog mig till havet. Ett landskap under vattnet fullt av sjögräs, fiskar, lugna vatten och en sjöjungfru som vilar på ett stort skal. Till postern."Modern Earth" kändes som en strand, med två kroppar som höll hand och täckte sina ansikten under en stor hatt. En kärlekshistoria på stranden. Till postern.
På bilden: Poster Modern Earth.

Hur tänker du när du kombinerar kulörer?


Jag brukar ha en tydlig palett innan jag börjar måla men det kan ändras medan jag skapar. Men jag brukar arbeta med samma paletter, pastellfärger som kombinerar dem för att skapa sköna och lugna atmosfärer.


Poster pure breeze av marta leyva

Poster Pure Breeze av Marta Leyva

Marta Leyva

Marta Leyva i sitt skapande

Har du tips eller idéer på hur man kan tänka när det kommer till färg/kulör i sitt hem?


Jag skulle skapa en lista över vilken typ av känslor jag vill ha i varje rum. Sedan skulle jag ta färgkortet och observera vilken färg som förmedlar vilken stämning och göra en lista över mina favoritfärger/nyanser.


Vilken är din favoritkulör just nu?


En färg jag inte kan leva utan och jag är besatt av är laxrosa.